BREAKING NEWS

Buy Easy Magazin Theme Now

Buy Easy Magazin Theme Now

2018. október 25., csütörtök

Lex-CEU -U.S. Embassy Statement on Central European University / Az Egyesült Államok nagykövetségének közleménye a CEU-ról

U.S. Embassy                                                                         
Public Affairs Section                                                              

Szabadság tér 12.
H-1054 Budapest, Hungary

U.S. Embassy Statement on Central European University:

October 25, 2018

 Ambassador David B. Cornstein stated that “CEU remains a priority for the U.S. Government and has overwhelming bipartisan support in the United States.  I understand CEU’s position— prolonged uncertainty is not sustainable for an academic institution.  However, a solution is still possible.  There is a small window to resolve this, but it needs to happen fast.   I am working with both parties to continue the negotiations and find an acceptable resolution before December 1.”

Az Egyesült Államok nagykövetségének közleménye a CEU-ról:


2018. október 25.
David B. Cornstein nagykövet kijelentette, hogy „a CEU prioritás az USA kormánya számára, és elsöprő kétpárti támogatást élvez az Egyesült Államokban.   Megértem a CEU álláspontját – a hosszantartó bizonytalanság nem fenntartható állapot egy oktatási intézmény esetében.  Azonban még mindig lehetséges megoldást találni. Még mindig van egy apró esély arra, hogy az ügy rendeződjék, de gyorsan kell cselekedni. Mindkét féllel együtt dolgozom azon, hogy folytatódjanak a tárgyalások, és elfogadható megoldást találjunk december 1-e előtt.”

Megjegyzés küldése