BREAKING NEWS

Buy Easy Magazin Theme Now

Buy Easy Magazin Theme Now

2015. január 15., csütörtök

SWING À LA DJANGO - Django Swingfesztivál a MÜPÁ-ban

Swing á la Django.
Swing á la Django.
2015. január 20-án, kedden, 19.30-tól rendezik meg a Django Swing Fesztivált a Művészetek Palotájában, a Swing à la Django zenekar koncertjét sztárvendégekkel.
Az egyéjszakás fesztiválon a ’20-as ’30-as évek hangulatát idézik fel, a produkciók szimfonikus zenekari kísérettel szólalnak meg, melyet   a Budafoki Dohnányi Zenekar biztosít.
Közreműködik: Budafoki Dohnányi Zenekar.
Vendégek: Pankastic!; Hajós András; Micheller Myrtill; Szirtes Edina Mókus; Tcha Badjo (FR&CAN). Vezényel: Werner Gábor.

A ma, 2015. január 15-én 18 órától kezdődő KülönÓra - Zenei portré- és magazinműsor vendége Lombos Pál a Civil Rádió FM 98-on, a Swing á la Django zenekar vezetője. Szerkesztő-műsorvezető: Tóth Mónika.


A Magyarországon és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított tagokból álló Swing à la Django zenekar DJANGO FESZTIVÁL címen vendégül látja a magyar zenei élet kiemelkedő színfoltjait, valamint a francia manouche swing autentikus képviselőit, a Tcha Badjo zenekart egyenesen Franciaországból. A Swing à la Django egy innovatív hattagú zenekar (Lombos Pál - bőgő, Kardos Dániel - gitár, Csurkulya József - cimbalom, Seres Vilmos - klarinét, harmonika, Horváth Márk - gitár, Gazda Bence – hegedű), különleges stílusötvözettel. Ebben a nem mindennapi formáció által kreált hangzásban harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye ez az egyedi stílus.

A jazz egyik első európai ága, a főként szintó cigányok által játszott úgynevezett "manouche swing" vagy "gypsy jazz".

A Budafoki Dohnányi Zenekar Magyarország egyik legfiatalabb hivatásos zenekara, mind az együttes, mind pedig a zenekari tagok korát tekintve. A fenntartóBudafok-Tétény Budapest XXII. Kerület Önkormányzata jóvoltából 1993. óta hivatásos együttes - melynek zeneigazgató-karmestere Hollerung Gábor Liszt-díjas karnagy - rövid idõ alatt elõkelõ helyet vívott ki magának a magyar zenei életben, az elmúlt években hatalmas sikerrel szerepelt itthon és külföldön egyaránt. 
Három saját rendezésû bérletsorozata van a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Zeneakadémián. Ezen kívül a fenntartó kerületben is nagy szerepet játszik a lokális hangversenyélet felvirágoztatásában, szintén három sorozata van a budafoki Klauzál Házban. Emellett pedig számos rangos fesztivál résztvevõje (Budapesti Tavaszi Fesztivál, Zempléni Fesztivál, Symphonia Hungarorum, Miskolci Operafesztivál, Budavári Nyár rendezvénysorozat, BudaFest Fesztivál, Sion-Valais fesztivál stb).  

Swing à la Django:

Lombos Pál – bőgő;
Kardos Dániel – gitár;
Csurkulya József – cimbalom;
Seres Vilmos – klarinét, harmonika;
Horváth Márk – gitár;
Gazda Bence – hegedű.